pühapäev, 9. detsember 2012

Karuema kõrvitsa salat

Pool kõrvitsat ja suur pott. Koorid puhastad ja tükeldad oma nunnu. Paned potti seisma, peale valad punase sõstra mahla, nii et kõrvitsad kaetud on ja kui on liiga hapu, siis natuek ka kõlma vett, ikka nii et kõrvitsad kõik vedeliku sees olekisd. siis pakid marlisse nelgi, vürtsi, viskad potti ka killukese ingverit ja kaneelikoore ja jätad üle öö seisma. Suhkrut võid ka juba panna sinna potti.
Hommikul lased kogu kupatuse keema tõusta, aga ära kaua keeda (ma keetsin umbes 10 min ja oli juba liiga palju, sest sellised punast sorti krõvitsad lähevad kiiremini pudruks kui kollased), muidu läheb kõrvits lödiks ja see pole hää. Timmi maitset veel hapu ja magusa suhtes, lisades kas suhkrut või miskit happelist, nii et sulle paras ja sobilik maitse tuleks ja siis ongi valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar