laupäev, 3. aprill 2010

Karuema külm tomatisupp

Talv on läbi ja päevad muutuvad järjest soojemaks. Varsti on käes ka külmade suppide söömise aeg.
Eestlased on juba aastasadu teinud hapupiimast külma suppi, kuid Karuema köögis sündis hoopis uut sorti külm supp, tomatisupp.
Supi pöhjaks vöta tomatimahla (sobib ka köögiviljamahl, mida Aura müüb). Sinna sisse tükelda kurki, sibulat, paprikat. Lisa ka soolases vees vöi omas mahlas krevette ja fetajuustu kuubikuid. Maitsesta rohelisega (igasugu laugud on väga head, samuti basiilik) ning vürtsikama supi saamiseks lisa ka musta pipart. Soola vöid ka lisada, aga mitte liiga palju. Supp on maitsvam vähesema soolaga.
Ja siis pole muud kui sööma. Roog on kiiresti valmis ja jube maitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar