pühapäev, 2. jaanuar 2011

Kuld-kukeseene supp Karuema moodi


See on üks hea talvine supp, aga selleks peab suvel natuke vaeva nägema: nimelt tuleks korjata kuld-kukeseeni ja need talveks ära kuivatada.
Nüüd jõulude järel tuleb külmkapist pühade notsuprae jäägid ka üles otsida, kenasti kuubikuteks lõigata ja katlasse visata. Lased siis notsutükikestel väheke keeda ja lisad kuivatatud kuld-kukeseened ja lased veel natukene potis koos podiseda. Niikaua puhastad porgandid ja seejärel paned need kohe ka katlasse. Edasi podisevad koos juba seened, notsuliha ja porgandid.
Siis koorid mõned kartulid ja lisad need, ja natuke sibulat ja natuke küüslaauku. Ja siis otsid külmikust välja oma suvel ärakülmutatud peterselli tupsud ja lisad ka need.
Ning siis peaaegu et ongi supp valmis. Proovid maitset, vajadusle lisad väheke soola ja kindlasti võiksid lisada ka musta pipart - see sobib kukeseenesupi sisse oivaliselt ja annab ka natukene vürtsikat jumet.
Ja siis võid ju natuke ka kuivatatud puravikupulbrit lisada, et seenemaitse muutuks tugevamaks. Muidugi see eeldab seda, et sa suvel ka puravikke oled niipalju saanud, et neist pulbrit teha.
Ja siis ongi suppvalmis. Maitseb hää - meenutab suviseid seenemetsakäike ja aitab ülejäänud jõulupraadi mõnuga võtta :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar