teisipäev, 25. jaanuar 2011

Karuema haugikotletid

Mine laupäeva hommikul Tallinnas kalaturule (see on seal Ilmarise kvartali ja Linnahalli naabruses). Ostra üks suur pirakas haug, või kaks, kui rohkem kotletti tahad.
Võta haugilt soomus, puhasta ja fileeri. peast ja seljaroost saad lisaks veel kena puljongi keeta.
Siis otsi kapist välja hakkliha masin, lase haugi liha sealt läbi - see on mõistlik, sest haugil on palju vastikuid väikseid roogusid, mis tavalise praekala söömise juures häirivad nautimist.
Hakitud haugimassile (ühe piraka haugi liha) lisa 1 sibul (hakitud) paar küüslaaugu küünt, üks suur toores kartul, soola, natuke musta pipart, kui on siis ka väheke tatikaseene pulbrit ja Maggi maitseainet.
Ja prae, ilma jahus ja riivsaias ja munas mätserdamata - lihtsalt sedasi. Seisab koos küll ja on üli maitsev ja mahlane.
Juurde võid keeta kartulit ja teha mõne mõnusa koorekastme. Mina teen tavaliselt suvekõrvitsast kastme. aga võib ka olla seenekaste või lihtsalt kaste.
Ühest haugist valminud kausitäis kotlette hävitatakse kolmeliikmelise pere poolt ühe õhtuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar