neljapäev, 18. märts 2010

Löunamaa karude väheke vürtsikas pilaff Karuema moodi

Lihtne teha, ruttu valmis ja maitsev!
Sönaga, Kesk-Aasias tehakse seda rooga lambalihast.Meie siin kaugel Pöhjamaal vöime seda teha ka notsulihast, sest meil ei ole mingeid sisulisi piiranguid liha söömise osas.
Sönaga - ajad woki panni kuumaks, lisad sinna korralikult öli, vötad paraja portsu (no näiteks neljale inimesele valmistades 500 g) notsu vöi lambaliha viilakaid (noh selliseid nagu strogonovi jaoks vajalikud)ja viskad pannile särisema. Samal ajal puhastad porgandid ja tükeldad kuubikuteks ja viskad pannile liha juurde särisema (nii mitu inimest on söömas, nii mitu porgandit paned). Lased neil seal koos säriseda ja asud sibulate kallale, koorid ja tükeldad (sibulat vöib ka palju olla) ja lisad pannile. Siis veel puhastad küüslaaugu - sellega ei maksa ka koonerdada. Ja siis väheke aega lased kogu sellel kupatusel seal pannil särised, korralikult segades, et ei körbeks miskit ja et köik kenasti pruunistuks. Siis lisad (4 inimese ports) umbes 10 dl puljongit ja lased kogu kupatusel keema töusta. Seejärel lisad riisi - 4-le inimesele 4 dl. Köige sobivam on täistera riis, see on ka köige tervislikum. Ja siis lased väikesel tulel kogu kupatusel umbes pool tundi podiseda, vahetevahel segades ja kontrollides, et miski körbema ei läheks. Siis köige löpuks lisad veel tomatipastat (ketshup asendama ei sobi) ja lased veel veidike podiseda ja ongi valmis. Maitsestamiseks on oluline kasutada musta pipart - seda nad seal Kesk-Aasias sellise toidu juures kasutavad. Ja soola, mille kogus muidugi söltub sellest kui soolane on puljong, milles roog hauduma hakkab. Noh mul on oma lemmikmaitseaine - Maggi Maagiline maitse - ma panen seda ka natuke, kuid siin roas ei saa sellega liialdada. Siin peab olema selline musta pipra höng asjal juures.
Serveerida sobib hapupiima vöi keefiriga. Piima kölbab ka, kui möni hapupiimatoodetest lugu ei pea. Öhtusöögi olukorras vöib ka punast veini körvale serveerida ja saabki kohe piduliku öhtusöögi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar