esmaspäev, 15. märts 2010

Karuvanaema Rongivöilevad

Kui on väga paha olla, ja tunned, et hakkab miski külmetuse vöi gripi moodi töbi tulema, siis peab kindlasti sööma midagi sellist, mis haiguse kohe ära hirmutab.
Karuema ema (Karuvanaema) on juba aastaid omi lapsi ja lapselapsi sellistel puhkudel Rongivöilebadega hellitanud.
Rongivöileib - sobib väiksematele (tegelikult on vöileva nimi Onga-onga vöileib, sest Karupoiss, kui ta veel väike oli, arvas, et see ei ole mitte rong, mis seal Nömmel sedasi koliseb, vaid et see on Onga-Onga, sealt siis ka roa tegelik nimetus)
Seega siis:
Vötad head ja värsket eesti rukkileiba, määrid peale vöid ja paned vöile ohtralt küüslaauku ja siis veel köige peale head eesti doktorivorsti. Siis tükeldad vöileva umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks, paned need palakesed lauale üksteise järele ritta ja kujutad ette, et see on rong. Ja siis laulad sinna juurde kuulsat lastelaulu "Rong see söitis tsuhh tsuhh tsuhh, piilupart oli rongijuht..." ja samal ajal söidavad köik kibeda küüslaauaguga vöilevatükid haige lapse suhu. Protseduuri vöid teha mitu korda päevas ja mitu päeva järjest. Maitseb hea ja haigus pögeneb.

P.S. Doktorivorsti viilud peavad ikka sellised mehised olema, mitte nagu nüüd need valmislöigatud öhukesed viilud vaakumpakendis. Ostad ikka kaaluga ja letist seda vorsti ja löikad ise kena korraliku viilu, umbes pool senti vöi natuke vähem paksu. Nipp selles, et kui vorst liiga öhuke on, siis jääb küüslaaugu maitse liiga jöuliselt domineerima, ja väike laps ei pruugi seda ampsu alla neelata.Idee on selles, et küüslaaugu maitse saaks mahendatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar