neljapäev, 28. mai 2009

Karuisa lemmikpuder

Kui Karuema tahab Karuisale head meelt valmistada, siis teeb Karuisa lemmiktatraputru. Seda tehakse niimoodi: vötad pool kilo tatart ja hästi suure poti. Paned potti vett (NIPP: aja vesi enne veekeedu masinaga keema, saab kiiremini), ja lisad kuuma vette tatra. Lased korraks keema töusta, ja siis kallad selle esimese keeduvee ära - nii ei jää puder hiljem liiga möru. Vöid ka teise ringi sedasi teha, kui veelgi mahedama maitsega putru soovid. Aga kui tatra loomulik veidike kirbe maik sulle meeldib, siis tee seda loputust vaid üks kord.
Niisiis, pane tatar selles suures potis uue puhta veega keema ja samal ajal prae pannil hakkliha (pool kilo tatart ja pool kilo hakkliha), ja maitsesta hästi oma lemmikmaitseainetega. Minule meeldib see Maggi maitseaine ja sool. Vahel lisan ka veidike seenpulbrit, mida sügisel jöulude eel kodulähedase kaunabduskeskuse jöululaadalt ühelt taadilt ostsin. Siis panen praetud ja maitsestatud hakkliha tatraga kokku ja keeran poti all tule väiksemaks, et selliselt mönusalt podisema hakkaks see puder. Siis tükeldan pollulauku, ja lisan möne aja pärast sellesse podisevasse katlasse ja samal ajal jälgin, et puder pöhja ei körbeks ja ikka piisavalt vedelikku oleks, milles tatar saaks podiseda. Kui vaja, lisan midagi - vett, vöi piima vöi koort. Aga kui ma Karuisale teen, siis ma piimatooteid ei saa lisada, sest Karuisal on laktoosi seedimisega probleeme ja ka pudru sees ei möju need ained talle hästi.
Podistan potti, kuni tatar on pehme, ja köige löpuks lisan veel tükeldatud värsket küüslaauku. Ja vöid natuke. Kuid kui peres on kalorite lugejaid Karusid, siis vöib vöisilma lisamise ka igaühele isiklikuks ülesandeks jätta.
Körvale vöib juua piima, vöi keefiiri.
Hästi hea söök ka teisel päeval soojendamiseks, seepärast teen seda alati suure poti. Suvel isegi kuni ühest kilost tatrast, et siis teisel päeval vaid soojendamise vaev...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar