esmaspäev, 11. mai 2009

Karuema kookoskana jasmiini riisiga/Chicken with jasmine rice and coconut milk

Karuema armastab vahel pandakarude maa sööke. Kookoskana jasmiiniriisiga on löhnav bukett hääd sööki ja mis peamine, ime ruttu valmis. Sobib nii pidu kui argisöömaajaks.

Niisiis. poest vaja osta natuke kanafileed, kookospiima ja jasmiiniriisi.

Kodus paned riisi keema, natuke soolase veega, nii tuleb maitsvam. Samal ajal kui riis keeb - noh söltub riisisit, aga umbes 10 minutit - tükeldad kanafilee ja paned pannile. Praed vähese öliga kana küpseks (pruuniks pole vaja, oluline, et on küps) ja maitsestad Maggi maitseainega (mitte liiga palju ära seda maitseainet pane, sest kookose maitse peab hiljem domineerima jääma). Siis kui kana küps, lisad pannile kookospiima ja lased korraks veel keema. Kookospiima peab olema nii palju, et sellest jääb kanatükkidele kaste. Pea meeles: kana tömbab kookospiima enda sisse, nii et vöib tekkida vajadus kookospiima lisamiseks. Vöid ka natuke sibulat vöi porrulauku maitseks panna, aga vöib ka päris ilma nendeta.

Ja siis ongi riis valmis - keeda riis ikka nn poolpehmeks, al dente stiilis, muidu on selline plöga ja pole maitsev. Ja siis on ka kana-kookose kaste valmis. Jagad portsionitesse ja mömised mönust. Valmis umbes 15 minutiga. Vöib kasutada ka grillakana fileed, vöi mönda muud valsmisküpsetatud kanafileed, kuid see kipub jääma kuivaks.

Üks portsjon on umbes 500 kcal.
----------
SHORT SUMMARY IN ENGLISH:
jasmine rice to water, boil al dente
chicken pieces to firepan, bake chicken, add coconut milk as sauce, and eat :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar