Reede, 9. august 2019

Andaluusia rahvustoit kartuliomlett?

Kui ma esimest korda Osunas kohvikusse läksin ja küsisin söögiks midagi väga andaluusialikku, siis toodi mulle kartuliomletti, kaunistatult tomatitega. Sealt siis selline teadmine, et kartuliomlett on kohalik rahvusroog. Ma ei tea kas see nii on, aga noh igatahes nii mulle kohvikus öeldi.
Hakkasin siis täna ka kartuliomletti tegema, aga kuidagi ei suutnud vaid kartulitega piirduda. Natuke suvikõrvitsat, natuke mugul ja natuke rohelist sibulat, natuke tomatit... Ja selline ta tuli. Ühele liiga suur suutäis. Jagasin Pontuga. Kahe peale saime hakkama. Pisike tükike suvikõrvitsat, tomatitükike ja kartuli ning sibulaviiluke jäid järele. Mitte kummagi kõhtu need enam ei mahtunud.
Panni peal omleti tegemine on muidugi paras kunsttükk, sest alt kipub rutem pruuniks minema kui pealt ära hanguda. Sellise omleti tegemisel peab olema hea kannatus ja hästi tasasel tulel peab rooga valmistama, mingil hetkel ka kaane alla panema. Hea tuleb ja aitab omletivalmistamise meisterlikkust ka treenida.
#andaluusia maitsed #omlett #kartuliomlett

1 kommentaar: