pühapäev, 28. september 2014

Paradiisiõuna moos

Korjad puu alt kokku ilusamad paradiisiõunad, paned potti, natuke vett alla, ja hakkad neid pehmeks keetma. Lisad vürtsi mõne tera, musta terapipart, kaneelikoort, nelki, kardemoni seemneid ja ingverit. ning keedad kuniks kõik on pehme.
Siis ajad massi läbi sõela, nii et jääb selline ilus viljalihaga püree. Paned selle tagasi potti, lisad suhkru (kaks kilo suhkrut kuue liitrise poti peale, näiteks) ajad uuesti keema, riisud vahu ja keedad umbes 10 mintsi nõrgemal tulel. Ja siis paned purki. Meie laste lemmikmoos sel hooaja. Koguste osas ole loominguline ja maitse keedust. Timmi selliseks, et on juba kuumalt mõnus mekkida :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar