pühapäev, 28. september 2014

Karumamma kurgisalat

Kui vanaema, ämm või ema, või te ise, olete end üle ujutanud kurkidega, ja kui te neid enam toorelt järada, marineerida ja soolata ei jaksa, siis tehke üks selline muhe salat, ilusasse kaanega purki, kohe söömiseks ja väikeseks säilimiseks külmikusse. (Retsept on edasiarendus vahvast salatist, mille mu armas õetütar Gaidi oli kunagi teinud):
kurke niipalju kui on,
sibulat
soola ja suhkrut
ja äärdikat (soovitan veini või õunaäädikat, tuleb mahedam maitse)
ja purk muidugi.
Tükelda kurk ja sibul ja hakka siis kiht haaval purki lappima:
kõige alla kaks peotäit kurki ja üks peotäis sibulat. Sinna peale üks supilusikatäis suhkrut ja soola ja kaks supilusikatäit lahjat äädikat.
siis jälle kiht kurski ja sibulat ja sinna peale suhkrut, soola ja äädikat. nii kaua kihitad, kuni kraam otsas või purk täis.
Siis jätad purgi mõneks ajaks toasooja seisma (umbes üheks ööks).
Siis segad ja vaatad et kenasti ained on segunenud ja hakkad sööma.
Sobib sakummiks. Sobib salatiks näiteks hakkliha kastme juurde või naturaalsema maitsega mõne teise lihatoidu juurde, kartulite juurde ja niisama maiustamiseks.
Kui suudad hoiduda terve purgi kohesest nahkapanemisest, siis võid allesjäänud salatit säilitada külmikus ja nautida mõnusat sööki veel mõned teisedki korrad.
Ja kui saab otsa, siis saab ju poest uue laari kurke tassida ja uue portsu salatit teha.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar