kolmapäev, 11. september 2013

Karuema patissoni piirakas

Patissonid, 
need vahvad ufo moodi suvised aiasaadused on igati mõnusad söögi tegemiseks. Mina tegin vana Saaremaa pannileiva stiilis piirakat: riivisin pool ufot; praadisin umbes 100 grammi peekonit, kõrbedaks selliseks; otsisin kapist umbes viis muna, võtsin tortsu, umbes 2 dl või natuke rohkem-vähem jahu ja segasin küpsetuspulbriga; lisasin natukene riivitud juustu; segasin kõik kokku ja panin umbes 2 cm paksusse kihina suurele ahjupannile ja küpsetasin krõbedaks. Enne lõplikku valmimist puistasin ka natuke juustu peale ja siis lasin kohe kenasti krõbedaks. Hea söömaaeg pärnaõie teega, või tomati salatiga, või millegi muu mõnusaga. Lihtsalt niisama ka söödav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar