reede, 20. september 2013

Karuema karamellimaitseline ploomimoos brändiga

Korjad puu alt ja pealt ploomid ja paned potti: kolme liitrine pott ja umbes pool kilo suhkrut. Ajad keema, koorid vahu ja siis lisad veel natuke suhtkrut ja lased kergelt põhja kinni jääda, et suhkrust tuleks selline kena karamelline maitse. Siis kallad kogu kupatuse sõelale, kraabid poti ka puhtaks, ja hõõrud puulusikaga kogu keeduse läbi sõela - võtab nahad ja kivid ploomi viljalihast kenasti eraldi. Nii kaua hõõrud kui kivid ja nahad jäävad suht paljaks.
Siis lisad tortsu brändit ja paned purkidesse. Kena kink sõbrale ja endal ka pannkoogiga kena süüa.



PS moosi segamiseks sobib kõige paremini kadakapuust lusikas, see annab veel lisa hõrku maitsele :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar