pühapäev, 26. august 2012

Laisa Karuema laisk kook

Üldiselt olen ma patustanud selle koogiga kohe mitme asja vastu. Kõigepealt sellega, et tegin koogi kirsikompotist ja nektariinidest ja seda täiesti ilmselgelt täie mõistuse juures olles keset parimat kodumaiste marjade aega. Teiseks patustasin sellega, et olin laisk, ja kasutasin koogi põhjaks poest ostetud muretaigent.

Aga hoolimata eelpool ausalt üles tunnistatud vigadest, tuli kook söödav. Karupere matsutamist ja mõnusat kiitvat mõminat on veel praegugi, oma pool tundi peale koogi lahtilõikamist metsa all kuulda.
Tehakse seda kooki siis sedasi: poest käntsakas muretainast, kivideta kirsikompotti ja nektariine (võib ka ainult kirsikompotiga teha, tuleks ehk isegi maitsekam). Külmikust 6-8 muna, lööd vahtu vanilje ja suhkruga ja lisad 6-8 supilusikatäit piima (nii nagu omletti teeksid). Siis mätsid muretaigna vormi, lased sel natuke eelküpseda nii 200 krradi juures. Kui koogi põhi on natuke küpsenud ja veidi pruunistunud, paned peale kirsid ja tükeldatud nektariinid. Lased veel natuke küpseda, sest nektariinid olid ju toore ja peaksid enne ka natuke kuuma saama, kui nad munaseguga üle valada. Ja siis kui see kooslus on ka natuke ahjus olnud - nii tunnetuse võrra, siis valad peale munasegu ja paned ahju 180-200 kraadi juurde küpsema. Põhimõtteliselt nagu omleti tegemine - vaatad et ka kekselt kenasti küpseks saaks ja mõnusasti natuke pruuniks. Ja siis pole muudkui söömine veel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar