pühapäev, 6. detsember 2009

Karuema öuna-kaerahelbe tervislik magustoit

No nii, täna sai maiustatud. Tervislikult magus maiustus sai:
-Vöta umbes seitse öuna, koori ja tükelda
-Määri ümmargune klaasist koogivorm miski rasvasega (mina täna kasutasin puhast oliivöli otse Itaaliast, tänud Ülle!)
-Sulata umbes 100-150 grammi vöid ja sega sinna umbes pool klaasi suhkrut (tervislikum oleks muidugi pruun suhkur) ja natuke ka vanilje suhkrut.
- Ning siis lisa selles vöi ja suhkru segusse niipalju kaerahelbeid, et tuleks kena korralik ja paks segu. Noh umbes selline paksus, nagu kaerahelbe pätside tegemiseks vaja oleks.
- Siis lisa veel üks muna ja klopi natuke.
- ning pane see segu öunte peale ja umbes 200 kraadisesse kuumusess küpsema.
Need, kes on kaneeli söbrad, vöivad sinna öune ja kaerahelbekihi vahele ka kaneeli raputada. Teeb maitse veelgi hörgumaks.
Serveerida tuleks vana ja hea ja klassikalise vaniljejäätisega :) Karumömmidega kaussidest !
Nämmm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar