pühapäev, 6. detsember 2009

Karuema jäätmepirukas

Seda sööki sobib teha laupäeval! Pane saun küdema, ja kuni saun köeb, valmista öhtusöök.
Otsi kapist köik eelmiste päevade söögijäägid ja analüüsi, mis omavahel kokku sobivad.
Mina tegin täna nii:
1. leidsin kapist kolm vana keedetud kartulit. Koorisin need ja riivisin, kogus oli umbes 150 grmmi
2. vötsin kapist küpsetusmargariini, ka umbes 150 grmmi
3. lisasin ühe muna
4. ja jahu niipalju, et käega sötkudes selline kena ja tugev muretaignamass valmis sai
Panin siis taignapallikese sügavkülmikusse kiirjahtumisele niikauaks, kui piruka täidisega jaurasin.

Otsisin kapist vanad singi ja vorstijäänused - ühe paki juba oma realiseerimistähtaja ületanud sinki, ja laste poolt Hispaaniast külakostiks toodud snäkivorste (mis niisama süües veidike nagu masinaöli maitsega olid). Tükeldasin kogu kraami ja panin pannile. Igaks juhuks, kuna kraam polnd enam köige värskem. Siis otsisin sügavkülmikust nädala jooksul sinna pandud muudest söögitegemistest üle jäänud sibularöngad ja praadisin neidki väheke. Rohkem selleks, et nad üles sulaks, ja muidu kena löhna kööki tekitaksid.

Siis vötsin kiirjahutusest oma taignapalli ja mutsisin ümmargusse koogivormi. Panin sinna peale pannil oodanud täidise. Kloppisin umbes kuus muna ja valasin sinna täidisele peale ja köige peale veel riivisin ära köik kapis olevad juustukontsud.
Lükkasin ahju ja küpsetasin 200 kraadi juures umbes pool tundi. Tahtsin juba sööma hakata, kuid siis selgus, et munatäidis polnd veel päris küps, kuigi juust juba pealt kena kröbe oli.
Lükkasin roa veel natukeseks ahju. Panin fooliumi kaitseks peale, et juust liiga ära ei körbeks.
Ja siis varsti ta valmis saigi.
Panin jahtuma ja läksin sauna.
Mönusa saunatamise järel, löikasin kena siilu ja söin värske piimaga. (No oleks vöind ju ka ölut körvale juua vöi head veini... aga seekord sedasi memmekalt - piimaga)
Teine kord saab sama pöhja peale näiteks kalajäänustest täidise teha, vöi hoopis ainult sibula vöi porrulaugutäidise, kui näiteks taimetoidu isu on... Vöi millest iganes. Anna ainult fantaasiale voli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar