neljapäev, 24. oktoober 2013

Karuema hapukapsa supp oliividega

No võib olla ma ei ole üldse originaalne ja võib olla on keegi juba ammu sellist suppi ka teinud, aga mina täna siis sellisel juhul leiutasin endale ühe väga suupärase "jalgratta".
Hommuku  vara panin kondid keema (eile sai poest kenad värsked notsu kondid ostetud). Keetsin neist nii suurepärase puljoni, et Karuisa vaat et sõi kogu puljongi juba lõunasöögiks ära. ÕNNEKS JÄI TORTS IKKA JÄRELE  ja sellest keetsin õhtuks hapukapsa supi, oliividega.
Kõigepealt siis liha kontide pealt maha ja supi sisse, kui lihalist väheks jääb ja parasjagu rahaline seis kõige nigelam pole, siis võib ju natuke taist notsuliha supi sisse juurde osta, sellist ilusat fileeliha. Tükeldad ära ja lisad puljongile ja hakkad keetma. Lisad ka natuke porgandit ja porrulauku ja keedad peaaegu pehmeks. Ja siis lisad hapukapsa, sellise kuivema, ilma vedelikuta - muidu läheb liiga hapuks kätte ära. Keedad veel natuke, kuniks kõik asjad mõnusalt parajalt pehmed või poolkõvad on (al dente kui soovite) ja siis maitsestad veel peterselliga ja oma muude lemmikmaitseainetaga. Ja siis keemise lõppedes lisad oliivid, kui kogu pere oliive ikka sööb. Kui juhtub olema selline pere, kus oliive kõik ei söö, siis saab oliivipurgi ka hapukapsa supi paja kõrvale panna ja siis need, kes tahavad, saavad oliive lisada.
Oli tõesti üllatav kuivõrd hästi rohelised oliivid (justnimelt rohelised) sobisid kokku hapukapsaga. Väga kerge, tervislik ja hõrgu maitsega supp tuli välja :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar