laupäev, 29. detsember 2012

Jõulujärgne hapukapsa supp

Nii see on, et Jõuluks ikka suurem kogus sööki tehaks - vana eestlaste kommegi ju eeldab, et Jõuluööks toidud lauale jäävad ja sedasi perele küllust ning jätkuvat leiba lauale manatakse.
Samas, kui mitu päeva sa ikka üles soojendatud jõulupraadi hapukapsastega süüa jaksad...
Siis võtadki ühel kenal Jõulujärgsel päeval kapist kõik Jõuluprae jäägid välja ja keerad nendest kena hapukapsa supi kokku.
Tükeldad Jõuluprae jäägid supi formaati, ja paned potti, lisad ka järelejäänud praeleene ja supiks vajaliku koguse vett. Kui praeleent ei ole piisavalt, võid maitseks ka mõne puljongi kuubiku lisada.
Siis lisad pühadeks tehtud praekapsa jäägid (sobib ka niisama hautatud hapukapsas, aga siis tuleks porgandeid lisaks panna, et magusamat maitset supile anda), tükeldad ka järelejäänud kartulid ning lisad kogu krempli keema. Vett tuleb panna nii palju, et supp ikka supi moodi oleks.
Maitsestamiseks sobib mitu erinevat võimalust: köömnetega saab omamoodi supi, küüslaauguga jälle teistsuguse. Eriti hõrk aga kuleb kui lisada tükeldatud basiilikut supile maitseks.
Hea kerge pühadejärgne söömaaeg saab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar